SAJK
 

Alkoholiala muistuttaa: salaviina voi vaarantaa terveyden

Trokarien myymä alkoholi voi olla väärennös, jonka laatu saattaa koitua kohtalokkaaksi, muistuttaa laillisia maahantuojia edustava Suomen Alkoholijuomakauppayhdistys.

Lehdistötiedote 18.11.2014

Suomen ja Viron Tullien paljastama salainen pirtutehdas on jälleen yksi esimerkki terveysriskistä, joka vaanii salaviinan ostajia. Tullin tutkinnassa on selvinnyt, että Tallinnan lähellä toimineesta tehtaasta on salakuljetettu Suomeen ainakin 300 litraa alkoholia. Laimennettua pirtua on myyty väärennetyillä etiketeillä muun muassa Hämeen seudulla.

"Suomalaiset luottavat liian sinisilmäisesti siihen, että trokari myy juomakelpoisia juomia. Salaviinasta ei koskaan voi mennä takuuseen, mitä pullo lopulta sisältää", sanoo Alkoholijuomakauppayhdistyksen puheenjohtaja Tuomas Meriluoto. Sen sijaan Suomen laillisessa vähittäismyynnissä olevat alkoholijuomat tutkitaan tarkkaan, ja niiden laatu on korkea.

Meillä ja maailmalla on viime vuosina sattunut useita surullisia esimerkkitapauksia, jossa salaviinan ostaja on menehtynyt tai esimerkiksi sokeutunut. Meriluoto on erityisen huolissaan siitä, että trokarit välittävät juomia nuorille, jotka eivät ole tietoisia väärennösten riskeistä.